aantal 4 | dessert | weekend | internationaal |
Beschuit in een dessert? Ja, dat klinkt misschien raar, maar beschuitbollen hebben de perfecte structuur voor broodpudding. Janneke serveert de pudding warm uit de oven, met gemarineerd frizoet fruit en tijm.
Kookgerei
- ovenschaal van 24 cm Ø,
Ingrediënten
- 4 beschuitbollen
- 1 vanillestokje
- 1 ei
- 50 g suiker
- 200 ml karnemelk
- 3 el bramenjam
- sap van 1 citroen
- 1 el honing of gembersiroop
- 2 takjes tijm
- 200 g bramen
Instructies
- Snijd de beschuitbollen horizontaal door. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.
- Klop het ei los met de suiker, het vanillemerg en de karnemelk. Week de beschuitbolhelften in het eimengsel en leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal. Schep tussen het brood wat bramenjam. Schenk de rest van het eimengsel erover. Laat het brood het eimengsel 15 min. rustig opnemen. Druk af en toe het brood aan.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop een marinade van het citroensap, de honing en de tijmblaadjes tijm. Halveer de bramen en schep ze door de marinade.
- Bak de beschuitpudding in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin. Bestrooi de pudding uit de oven met poedersuiker en verdeel het gemarineerde fruit erover.
Voedingswaarde
- calorieën: 211 kcal
- eiwit: 3 g
- vet: 2 g
- koolhydraten: 41 g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook leuk om te lezen: Franse crêpes met brame, broodpudding met boter, bramen en buttermilk-syrup, butterscotchpudding met cranberry’s