Voorkeur: lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | indonesisch | lactosevrij
Trassi is krachtige gefermenteerde pasta van gezouten garnalen, veel gebruikt in de keukens van Zuid-Oost Azië en Zuid-China. Meestal wordt trassi eerst gebakken om de diep-hartige garnalensmaak los te laten komen.
Kookgerei
- vijzel of staafmixer met hakbakje
Ingrediënten
- 100 g geraspte kokos
- 4 eieren
- 5 el neutrale olie
- 150 g rauwe garnalen zonder darmkanaal, in stukjes
- ± 2 tl trassi, verkruimeld
- 2 rode chilipepers, in grove stukken
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 1 el palmsuiker
- 1 el gemalen laos
- 1 tl gemalen geelwortel
- 4 djeroek poeroet limoenblad, zonder nerf, in ultradunne reepjes
- sap van 1 limoen + extra om te besprenkelen
- 400 g snijbonen, in de lengte in dunne repen
- 150 g wortel julienne
- 1 stronk andijvie zonder onderkant, bladeren in grove stukken gescheurd
- 150 g mihoen
Instructies
- Verhit de koekenpan zonder olie of boter en rooster de kokos 1 min. goudbruin. Schep uit de pan in een kom.
- Klop de eieren los. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de garnalen al omscheppend 2 min. met de helft van de trassi. Schenk het ei erbij en bak op laag vuur gaar. Keer de omelet niet. Neem als de omelet van boven is gestold de omelet uit de pan en snijd in repen.
- Maak de boemboe door de pepers, knoflook, sjalotjes, 1 tl zout, palmsuiker, laos, geelwortel en de rest van de trassi in de vijzel tot een pasta te pureren. Of gebruik hiervoor het hakbakje van de staafmixer.
- Verhit 2 el olie in een wok en fruit de boemboe met de djeroek poeroet 3 min. Voeg 2/3 van de kokos toe en roerbak 1 min. Roer het limoensap erdoor en schep uit de pan.
- Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de snijbonen 3 min. Voeg de wortel en andijvie toe en roerbak ook 3 min. mee. Neem de wok van het vuur en schep de boemboe door de groenten. Breng op smaak met zout.
- Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel even af en laat uitlekken.
- Verdeel de mihoen en de groente over 4 borden. Leg de omelet erbij, bestrooi met de rest van de kokos en besprenkel met extra limoensap. Serveer direct.
Voedingswaarde
- calorieën: 546 kcal
- eiwit: 22 g
- vet: 30 g
- koolhydraten: 41 g
RECEPTEN HESTER DE GOEDE BEREIDING OSCAR DE LINT STYLING MAAIKE KOORMAN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE
M.M.V. KERAMIEK IN DE MOOISTE KLEUREN: MILOUBROERSEN.COM & NATUURSTEEN: SOLIDNATURE.COM
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: de favoriete ingrediënten van Joris Bijdendijk op een rij