move over negroni, sharona is hét nieuwe drankje

move over negroni, sharona is hét nieuwe drankje

Iedereen kent ‘m wel: de negroni. Klassiek, stoer en stijlvol. Maar heb je ook al gehoord van de sharona? Frisser, lichter en nét zo stijlvol – dit drankje lijkt de negroni van zijn troon te stoten.

Ze lijken op elkaar, maar toch werpt de sharona een frisse, moderne blik op de klassieker. En het mooiste van alles: van deze cocktail is het lastig om écht dronken te worden (zonder garantie natuurlijk).

Huh, maar hoe kan dat dan?

Dat komt door het lagere alcoholpercentage. Een negroni bestaat uit gelijke delen gin, bittere campari en zoete rode vermout – geserveerd met dat iconische ijsblokje en een sinaasappelkrul.

De sharona verschilt niet veel, maar vervangt de droge gin door een frisse manzanilla sherry. De verhouding is 2 delen sherry op 1 deel campari, waardoor het alcoholpercentage een stuk lager ligt. Perfect om de hele avond door te drinken dus, zonder risico om (direct) van je stoel te vallen.

Ultieme foodpairings met de sharona

Dankzij de veelzijdige smaak van de sharona – bitter, zoet én fris – combineert dit drankje verrassend goed met eten. Denk aan zoute snacks, gefrituurde hapjes of juist zoete gebakjes. Vooral met zeevruchten is de sharona een perfecte match: oesters, garnalen… een absolute aanrader!

Ideaal voor thuis

Nog een bonus: de sharona leent zich uitstekend om vooraf te maken. Je hoeft niet bang te zijn dat de ingrediënten gaan scheiden, want er zitten geen natuurlijke sappen in. Waar het ijs bij een negroni een cruciale rol speelt, is dat bij de sharona van minder belang. Geen stress dus bij je dinnerparty – jij kunt ook gewoon lekker genieten!

De sharona is perfect voor iedereen die houdt van de sfeer van een negroni, maar verlangt naar iets nieuws en luchtigers met niet iets minder alcohol. Tijd om je cocktailglazen uit de kast te halen en je gasten te verrassen!

Voor ons klassieke negroni recept:

Negroni

Voor een heerlijke cocktail hoef je niet naar een bar te gaan, die maak je gewoon zelf! Probeer deze bitterzoete klassieker uit Italië: negroni.

naar recept

Kijk ook eens: het grote ijsblokjes misverstand: cocktailfout nummer één