kikkererwten arrabiata van Jamie Oliver

kikkererwten arrabiata van Jamie Oliver
Recept: Jamie Oliver, Fotografie: David Loftus.

Volgens Jamie Oliver is gezond eten niet alleen een goed voornemen voor het nieuwe jaar – het is een lifestyle. Met zijn nieuwste boek Eet jezelf gezond bewijst Jamie dat gezond eten áltijd mogelijk is, te beginnen met deze proteïnerijke arrabiata.

Met 120 makkelijke recepten laat hij zien dat gezonder eten niets te maken heeft met minder op je bord. Integendeel: Jamie viert juist wat je wél allemaal kunt eten! Zonder in te leveren op smaak maakt hij gezond eten simpel, verrassend lekker én goed vullend. Je hoeft dus niet de snoepkast in na het avondeten.

Het kookboek heeft de herkenbare Jamie-stijl: toegankelijk, no-nonsense en bomvol inspiratie. Perfect voor beginners én voor iedereen die meer uit zijn dagelijkse maaltijden wil halen. Probeer bijvoorbeeld deze kikkererwten arrabiata: een pikante pastasaus uit Rome met een gezonde eiwitboost! Niks geschrapt, alleen maar extra smaak en power toegevoegd!

jamie oliver eten dat je leven verandert
Voorkeur: vegetarisch

aantal 1 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch

Snel, spicy en superlekker. Dit is een perfecte doordeweekse maaltijd waar je blij van wordt.

Kooktijd:13

Totale tijd:13

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 200 g passata di pomodoro
  • 200 g kikkererwten uit blik
  • 125 g verse lasagnevellen
  • 30 g rucola
  • 20 g parmezaan
  • olijfolie
  • optioneel: extra vierge olijfolie

Instructies

  1. Zet de waterkoker aan. Zet een koekenpan van 28 cm met ½ eetlepel olijfolie op matig-hoog vuur. Pel de knoflook, snijd hem in dunne plakjes en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Bak ze goudbruin maar houd wat peper apart als garnering.
  2. Giet de passata in de pan, voeg de kikkererwten en de helft van het vocht uit het blik toe en blijf 2 minuten regelmatig roeren, terwijl je intussen de lasagnevellen in 2 cm brede reepjes snijdt. Hak de meeste rucola grof maar houd een paar hele blaadjes apart.
  3. Doe de gesneden rucola en de pasta in de pan en giet er zoveel kokend water bij dat de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml. Laat 4 minuten zachtjes koken, terwijl je regelmatig roert, of tot de pasta het meeste water opgenomen heeft en je een mooie saus hebt. Draai het vuur uit en breng op smaak.
  4. Strooi de apart gehouden rucola en peper erover, rasp de parmezaan erbij en maak als je wil af met wat extra vierge olijfolie.

Voedingswaarde

  • calorieën: 411 kcal
  • eiwit: 18.4 g
  • vet: 15.7 g
  • koolhydraten: 46.9 g

Recept: Jamie Oliver, Fotografie: David Loftus.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: Jamie Olivers broccolisoep & kaasdippers uit de airfryer