croissant met snelle kimchi en kimchi-mayo

croissant met snelle kimchi en kimchi-mayo

aantal 4 | brunch, lunch, snack | doordeweeks, weekend | internationaal, koreaans |

Tip: gebruik overgebleven kimchi als pittig bijgerecht of gebruik het als ingrediënt in Aziatische stoofschotels. Ook lekker in een kaastosti! Een uitlegvideo bij dit recept vind je op onze Instagram.

Kooktijd:10

intrekken1

Totale tijd:1 10

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • ± 30 g geraspte belegen kaas
  • zwart sesamzaad om mee te bestrooien
  • gochugaru* om te bestrooien
  • 6 el mayonaise

snelle kimchi

  • 500 g Chinese kool, ± ½ kleine krop, in stukjes van 5 cm
  • 4 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 2 el zeezout
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 2 el gochugaru*
  • 2 el geraspte verse gember
  • 2 el vissaus
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 2 tl kristalsuiker

Instructies

  1. Bestrooi voor de snelle kimchi de kool en de bosui in een grote kom met het zout, kneed even door en zet 1 uur opzij. Schep na 30 min. even door. Meng de overige ingrediënten voor de kimchi in een kleine kom.
  2. Spoel de kool en bosui af met water en laat de bladeren heel goed uitlekken. Schep het knoflookmengsel goed door de kool zodat kool en bosui goed zijn bedekt. Laat minimaal 1 uur intrekken. Schep halverwege goed door. Bewaar de kimchi maximaal 2 weken in een luchtdicht afsluitbare pot in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Knijp voor de croissants ± 70 g kimchi uit boven een kommetje en bewaar het vocht.
  4. Rol de croissants uit en schep telkens op het brede deel ± 10 g van de kimchi. Verdeel er de kaas over en rol de croissants op volgens de aanwijzing op het pak.
  5. Bestrijk met een bakkwastje de bovenkant van de croissants met het kimchi-vocht en bestrooi met wat sesamzaad en extra gochugaru. Bak de croissants volgens de aanwijzing op het pak gaar.
  6. Pureer intussen nog 2-3 el van de kimchi met de mayonaise. Geef de croissants met de kimchi-mayonaise en evt. wat extra kimchi.

Voedingswaarde

*gochugaru zijn Koraanse milde chilivlokken. Te koop bij de toko, Aziatische supermarkt en online.

Receptuur: Dosia Brewer, bereiding: Julia Hulleman & Jip Mulder

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Aperol Spritz plaattaart