aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst, weekend | frans, mediterraan | vegetarisch
De smaak van herfst en de mediterrane keuken komen samen in deze heerlijke fetaquiche. Of je het warm serveert of koud, met de luchtige amandelyoghurt bodem zal het goed in smaak vallen!
Kookgerei
- quiche of lage taartvorm van 24 cm Ø, ingevet
Ingrediënten
- 150 g bloem
- 100 g amandelmeel
- 325 g Griekse yoghurt
- 4 el olijfolie
- 5 takjes tijm
- 2 aubergines
- 3 eieren
- 1 teen knoflook
- 200 g feta
Instructies
- Doe de bloem en het amandelmeel met 1 tl zout in een kom. Voeg 225 g yoghurt en 1 el olijfolie toe en meng grof met een vork. Kneed daarna verder met een hand. Voeg extra bloem toe als het deeg plakt. Kneed ook de blaadjes van 3 takjes tijm door het deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat op het aanrecht even rusten terwijl je de aubergine roostert.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Rooster de aubergines in de voorverwarmde oven in 15-20 min. bruin en gaar.
- Klop de eieren los met de laatste 100 g yoghurt. Rasp of pers de knoflook boven het eimengsel. Voeg ook de blaadjes van de laatste 2 takjes tijm toe, met zout en peper naar smaak.
- Rol het deeg uit tot 28 cm Ø. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de geroosterde aubergine met grof verkruimelde feta over de deegbodem. Schenk het yoghurt-eimengsel erbij.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
- calorieën: 688 kcal
- eiwit: 28 g
- vet: 47 g
- koolhydraten: 35 g
VARIATIETIP: Voeg aan de geroosterde aubergines ook wat gedroogde cherrytomaatjes toe.
TIP: Bakt de bodem van jouw quiche niet altijd bruin, zet de taart dan iets lager in de oven of bak de quiche op een in de oven voorverwarmde bakplaat.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: Mediterrane rösti met merguez