risoni met venkelgehaktballetjes in tomatensaus

risoni met venkelgehaktballetjes in tomatensaus

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | |

Een knalgroene kruidengremolata geeft deze vertrouwde klassieker van risoni met gehaktballetjes direct een frisse kick.

Kooktijd:35

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 800 g varkenssaucijzen met venkelzaad
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten
  • 400 g risoni of orzo*
  • 750 ml runder- of kippenbouillon
  • geraspte parmezaanse kaas, voor erover

kruidengremolata

  • 2 tenen knoflook, fijngeraspt
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 4 el fijngesneden gemengde kruiden, dragon, bladpeterselie en basilicum

Instructies

  1. Haal het vel van de sauzijzen en rol van het saucijzenvlees 25-30 balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede platte schaal en zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de olie in een diepe koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui en knoflook 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de gehaktballetjes toe en schep ze 5-6 min. om tot ze bruin kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1-2 min. Voeg de gepelde tomaten toe en duw ze met een houten lepel in stukjes. Voeg de risoni en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de balletjes en de risoni in 12-15 min. gaar worden en de saus binden.
  2. Meng voor de gremolata intussen in een kom de knoflook, olijfolie, de citroenrasp en het -sap en breng op smaak met zout en peper. Voeg pas vlak voor serveren de kruiden toe aan de gremolata.
  3. Verdeel de risoni en gehaktballetjes over kommen en bestrooi met de kruidengremolata en parmezaanse kaas.
  4. Risoni of orzo is een pastasoort, te koop in ruim gesorteerde supermarkten en mediterrane winkels.

Voedingswaarde

  • calorieën: 1016 kcal
  • eiwit: 38 g
  • vet: 65 g
  • koolhydraten: 67 g

RECEPTEN DOMINIC SMITH, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pasta primavera met prei, courgette & ricotta