Een zwoele zomeravond vraagt om een bijzonder dessert. Kies limoen, rum, papaja, passiefruit en kokos en deel deze toetjes met een verrukkelijke tropische touch.
Open het augustusnummer van delicious. voor de recepten. Scroll verder voor een voorproefje!
Mojitocake met aardbeien
aantal 14 | gebak, taart, zoet | feestdagen, feestelijk, weekend | internationaal |
Je favoriete rumcocktail maar nu in een spectaculair hoge laagjestaart!
Kookgerei
- 2 springvormen van 20 cm Ø, ingevet en met bakpapier bekleed
- spuitzak met gladde spuitmond van ± 1 cm Ø
Ingrediënten
- 250 g boter, op kamertemperatuur + extra om mee in te vetten
- 250 g fijne kristalsuiker
- 8 eieren, L
- 300 g amandelmeel
- 225 g bloem
- 3 tl bakpoeder
vulling & topping
- 375 g aardbeien, schoongemaakt, in plakjes
- 80 ml witte rum
- 55 g suiker
- rasp van 2 biolimoenen
- 600 ml slagroom
- 2 tl vanillepasta of -extract
- 220 g frambozenjam
- 2 el fijngehakte muntblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop voor de cakes de boter met de suiker en een snuf zout licht en romig. Klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het vorige ei goed is opgenomen voordat je het volgende toevoegt.
- Spatel het amandelmeel erdoor en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Meng goed, schep het beslag in de ingevette springvormen en bak de cake in ± 30 min. gaar en licht goudbruin in de oven. Een cocktailprikker die je in het midden steekt, moet er schoon of met een paar vochtige kruimels weer uitkomen. Laat 10 min. in de vorm iets afkoelen. Leg op een rooster om volledig af te koelen.
- Doe voor de vulling de aardbeien, rum en 1 el suiker in een kom en schep door om de suiker op te lossen. Zet 1 uur opzij om te marineren.
- Meng intussen de limoenrasp met de rest van de suiker en zet opzij.
- Klop de slagroom en vanille samen tot net stevige pieken. Schep in de spuitzak. Meng de jam en munt in een kom.
- Snijd de cakes horizontaal door. Plaats 1 helft van de cake, met de snijkant boven, op een serveerschaal. Neem de aardbeien uit de marinade. Bedruppel de cake met wat van de marinade en bestrijk met ¼ van het jammengsel. Beleg met ¼ van de aardbeien en spuit mooie dotten van ¼ van het roommengsel. Strooi er wat limoensuiker over. Herhaal de lagen tot alle cake, jam, aardbeien, room en limoensuiker op zijn. Laat ± 10 min. staan voor je serveert.
Voedingswaarde
- calorieën: 615 kcal
- eiwit: 12 g
- vet: 42 g
- koolhydraten: 43 g
RECEPTEN, FOODSTYLING KIM COVERDALE FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING VIVIEN WALSH
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 12 easy dips & hapjes met burrata, ricotta en feta