Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | lunch, lunchgerecht | feestelijk, weekend, zomer | mediterraan, mediterraans | glutenvrij, lactosevrij
Calamari grillen brengt je meteen in buitenlandse sfeer. En het is echt heel makkelijk. Proef thuis de Méditerranée!
Ingrediënten
- 600 g gemengde tomaatjes, gehalveerd
- 5 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
- 160 g ontpitte kalamata-olijven
- 2 tenen knoflook, geperst
- sap van ½ citroen
- 4 el bladpeterselieblaadjes, fijngesneden
- 750 g hele calamari, pijlinktvis, schoongemaakt, lijfjes in de lengte gehalveerd en kruiselings ingekerfd
- 1 kropje radicchio, in reepjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de tomaatjes op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 8-10 min. tot ze blaren krijgen.
- Doe de olijven en de knoflook voor de tapenade in een keukenmachine en hak ze met de pulseerknop tot een grove pasta; schraap tussentijds af en toe de wand van de kom af. Mix geleidelijk 2-3 el van de olijfolie erdoor. Voeg zout en peper toe, voeg het citroensap en de peterselie toe en mix ze erdoor met de pulseerknop.
- Verhit een licht ingevette grillpan of maak de barbecue aan. Doe de calamari in een grote kom en schep ze om met wat olijfolie, zout en peper. Gril de calamari, enkele tegelijk en onder regelmatig keren, 2-3 min. tot ze gaar zijn en schroeiplekjes krijgen.
- Doe de tomaatjes, radicchio en calamari in een kom en schep om met wat zout en peper. Verdeel de tapenade over borden en schep de tomaatjes, radicchio en calamari erover. Serveer direct.
Voedingswaarde
- calorieën: 399 kcal
- eiwit: 32 g
- vet: 26 g
- koolhydraten: 7 g
Om te zien hoe je pijlinktvis schoonmaakt, ga je naar deliciousmagazine.nl/inktvisschoonmaken.
RECEPTEN HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE MARK ROPER, STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!