Voorkeur: glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij
Vlees van de barbecue smaakt áltijd lekkerder. Dat vleugje rook en die nét geschroeide grillstreepjes geven het vlees meteen zo'n zomerse boost. Dus steek je bbq aan en grill karbonade tot smokey perfectie.
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine, bbq of grillpan
Ingrediënten
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 1 bosje marjolein of oregano, blaadjes geplukt en fijngesneden
- 1 el kappertjes, fijngesneden
- rasp en sap van 1 biologische citroen + halve citroen voor erbij
- ± 1,3 kg varkensribkarbonades (4 stuks), op kamertemperatuur
- 250 g snackkomkommers, in dunne plakjes
- 60 g waterkers, zonder dikke steeltjes
- 60 ml extra vergine olijfolie
Instructies
- Doe de boter, marjolein en kappertjes voor de marjoleinboter met de citroenrasp in de keukenmachine en hak fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de boter in een kom en bewaar tot gebruik bij kamertemperatuur.
- Maak de barbecue aan en vet het rooster licht in. Of verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de karbonades in 3-4 minuten per kant gaar. Laat ze 5-6 minuten rusten.
- Schep intussen de komkommers en waterkers in een grote kom, voeg zout en peper toe en sprenkel de olijfolie en het citroensap erover. Schep om.
- Snijd de karbonades in dikke plakjes. Schep marjoleinboter erop en serveer met de waterkerssalade en halve citroenen.
Voedingswaarde
- calorieën: 1022 kcal
- eiwit: 76 g
- vet: 78 g
- koolhydraten: 3 g
RECEPTEN, BEREIDING: COLIN FASSNIDGE | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: vongole in pittige tomatenbouillon met citroengras