Bijna echt dan! Want we maken de beroemde romesco saus met verse punt-paprika in plaats van de gedroogde nora-pepers. En daar wordt de salsa heel lekker van!
Deze klassieker is geweldig met verse calçots-knoflook die je makkelijk kunt vervangen door prei en lente-ui. Ook een gegrilde of gebakken vis knapt er enorm van op.

Salsa romesco recept
Voorkeur: veganistisch
aantal | bijgerecht | | spaans | veganistisch
Je kent hem wel: de notige, paprikasaus uit Spanje die zo verschrikkelijk goed past bij groenten van de bbq, gegrilde vis, en zelfs bij kip.
Ingrediënten
- 1 vleestomaat
- 3 rode puntpaprika’s of liever gedroogde nora- paprika’s
- 1 bol knoflook
- 50 g blanke hazelnoten
- 50 g blanke amandelen
- 200 ml olijfolie
- 100 ml sherry-azijn
- 1 el zoet paprikapoeder
- ½-1 chilipeper
- 1-2 stukjes oud desem brood
Instructies
- Rooster de tomaat, paprika’s, peper en hele bol knoflook in de oven op 180°C tot zacht.
- Rooster ook het brood en de hazelnoten en amandelen goudbruin.
- Pel de tomaat, paprika’s en knoflook.
- Pureer de paprika’s, tomaat, brood, knoflook, hazelnoten en amandelen.
- Meng met de olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder en sherry-azijn.
- Grill een paar jonge preien en of lenteuitjes (net als calçots).
- Serveer de ‘calçots’ met de salsa romesco. Heb je over? Bewaar max een paar dagen onder een laagje olijfolie in de koelkast.
Voedingswaarde
MERIJN TOL
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!






Bekijk ook: panzarotti – zo maak je het stap voor stap