Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | vegetarisch
Uitgebreid koken op een warme dag? Deze bruschetta met kort gebakken halloumi en mediterrane salsa is in no time klaar.
Ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 450 g halloumi, in lange reepjes van 1 cm dik
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- 1 teen knoflook, gehalveerd
- 500 g oertomaten, in plakjes
Za’atar-kappertjessalsa:
- 60 ml extra vergine olijfolie, 4 el
- 3 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt, fijngesneden
- 3 el fijngesneden platte peterselieblaadjes
- 3 el fijngesneden basilicumblaadjes + extra toefjes voor erbij
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 2 tl za’atar
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Verhit de el olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de plakjes halloumi (eventueel in porties) in ± 1 min. per kant goudbruin. Schep ze op een bord.
- Toast intussen het brood en wrijf in met de snijkanten van de knoflook. Beleg ze met tomaat en halloumi. Schep wat salsa erover en geef de rest van de salsa en toefjes basilicum erbij.
Voedingswaarde
- calorieën: 724 kcal
- eiwit: 34 g
- vet: 48 g
- koolhydraten: 36 g
RECEPTEN, BEREIDING WARREN MENDES, FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH, STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 24x vakantiegerechten – simpel koken zonder complete uitzet