Voorkeur: glutenvrij
aantal 10 | dessert, ijs, nagerecht, zoet | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend, zomer | internationaal | glutenvrij
Fro-yo forever! Yoghurtijs met een mango swirl en bestrooid met crunchy zoete noten.
Kookgerei
- ijsmachine + grote spuitzak met stermondje van 2 cm Ø
Ingrediënten
- 1 grote mango, in blokjes
- 75 g fijne kristalsuiker
- yoghurtijs
- 220 g fijne kristalsuiker
- 90 g vloeibare honing
- 750 g Griekse yoghurt
- 2 tl vanillepasta, potje of vanille-extract
- rasp van 1 biolimoen
gekaramelliseerde noten
- 150 g macadamia’s geroosterd
- 120 g vloeibare honing
Instructies
- Breng in een kleine pan de mango met de 75 g suiker op matig vuur aan de kook. Laat in 7-8 min. gaar worden en inkoken. Pureer glad. Laat in ± 1 uur helemaal koud worden in de koelkast.
- Doe intussen voor het ijs de 220 g suiker in een kleine pan, voeg de honing en 250 ml water toe en verwarm al roerend op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat de suikersiroop 3-4 min. inkoken. Laat in ± 1 uur helemaal koud worden in de koelkast.
- Klop in een kom de yoghurt, vanille, limoenrasp en de koude suikersiroop door elkaar. Doe het mengsel in de ijsmachine en draai volgens de gebruiksaanwijzing van de machine tot ijs. Schep in een kom en laat in de diepvries in ± 1 uur bijna helemaal opstijven.
- Voeg de mangopuree toe en schep losjes erdoor voor een swirl. Doe het mengsel direct over in de spuitzak. Leg zo nodig weer ± 20 min. in de diepvries om wat op te stijven.
- Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier. Strooi de macadamia’s op de bakplaat. Verwarm de honing in een kleine pan op halfhoog vuur en laat in ± 4 min. donker kleuren. Schenk uit over de noten en bestrooi met zeezoutvlokken. Laat helemaal afkoelen. Doe de noten in de kleine keukenmachine en hak ze fijn.
- Spuit vlak voor serveren het yoghurtsorbetijs in kopjes en bestrooi met de fijngehakte macadamia’s. Of doe het yoghurtsorbetijs in een diepvriesdoos, laat licht opstijven en schep er bolletjes van.
Voedingswaarde
- calorieën: 408 kcal
- eiwit: 4 g
- vet: 19 g
- koolhydraten: 54 g
RECEPTEN, BEREIDING GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS, NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: banaan-sesam softijs met sojasaus-karamel