rodekoolsalade met blauwe bessen

rodekoolsalade met blauwe bessen
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Wil je binnen een half uur iets vol verrukkelijke smaken en groenten en verse kruiden maken? delicious.culi Hester bedacht voor het nieuwe nummer vijf mediterrane maaltijdsalades. Zet je tafel
in de schaduw, een fles wijn in de koeler en een mand ambachtelijk brood op tafel en waan je in Zuid-Europa. Hieronder delen we alvast één van de vijf recepten. Kijk voor de hele serie in het magazine!

Rodekoolsalade met blauwe bessen

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal |

Serveer – zo vaak als het je uitkomt – deze mediterrane maaltijdsalade met rode kool en kip. En tip: vervang de kip door halloumi voor een vega-variant.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Kookgerei

  • mandoline
  • grillpan

Ingrediënten

  • ½ rode kool, ± 350 g, heel dun gesneden (mandoline)
  • 2 grote rode uien, in hele dunne halve maantjes
  • 3 el frambozenazijn
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 el sumak + extra voor erover
  • 10 g verse munt, blaadjes grof gehakt
  • 2 kipfilets, in de lengte gehalveerd
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 4-6 volkoren pitabroden
  • 3 snoepkomkommers, in lange linten
  • 250 g blauwe bessen

Instructies

  1. Meng de rode kool en rode ui in een ruime kom met ½ tl zout, de azijn en 2 el olijfolie en masseer de kool met de hand tot ze zacht is en in volume geslonken. Meng de sumak en de helft van de munt erdoor en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  2. Bestrijk intussen de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de filets in ± 5 min. gaar en met grillstrepen. Neem uit de pan en snijd in reepjes.
  3. Meng van de yoghurt, kardemom, 2 el olie, peper en zout een gladde dressing. Bereid intussen de pitabroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Spreid de rodekool-uiensalade over een schaal en verdeel de komkommer, blauwe bessen en kipfilet erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de munt en extra sumak. Serveer met de pitabroden.

Voedingswaarde

  • calorieën: 477 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 21 g
  • koolhydraten: 45 g

RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: dutch baby met mosterdhangop en asperges