aantal 12 | Borrelhapje, hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, weekend | internationaal |
Misschien ken je het Griekse 'kataifi' ook wel als engelenhaar: tijdens het bakken worden de dunne draadjes in rap tempo ontzettend knapperig. Doe daar je voordeel mee, en wikkel ze om garnalen en ham voor een verrassend hapje. Dit recept is voor 12 stuks.
Ingrediënten
- 125 ml mayonaise
- 1 bosje dragon, blaadjes geplukt en fijngesneden
- sap van 1 citroen
- 1 teen knoflook, geperst
- ¼ tl mild paprikapoeder
- 375 g kataifideeg (gesponnen deeg, te koop bij de Turkse of Midden-Oosterse supermarkt)
- 150 g boter, gesmolten
- 12 dunne plakjes rauwe ham
- 12 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, met staartje
- olie, om in te frituren
Instructies
- Roer voor de dragonaioli de mayonaise, dragon, het citroensap, de knoflook en het paprikapoeder in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout. Bewaar koel.
- Trek het kataifideeg voorzichtig uit elkaar. Spreid een reepje deegdraadjes van 20×4 cm uit op je werkvlak. Besprenkel met wat gesmolten boter en leg er een plakje ham op. Leg er een garnaal op en wikkel de ham en het deeg eromheen. Omwikkel zo alle garnalen met ham en deeg.
- Verhit een bodempje olie in een grote (frituur)pan tot 180°C. Gebruik een keukenthermometer of wacht tot een blokje brood goudbruin kleurt. Frituur de garnalen met een paar tegelijk in 2-3 min. per kant gaar en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met zout en serveer met de citroen-dragonaioli.
Voedingswaarde
- calorieën: 327 kcal
- eiwit: 6 g
- vet: 24 g
- koolhydraten: 21 g
RECEPTEN, BEREIDING HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Verzot op garnalen? Maak dan ook dit hapje: hartige churros met garnalen & spicy limoendressing