Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch | lactosevrij, vegetarisch
Serveer crispy tofoe met rijst, gestoomde paksoi en zoetzure komkommer. De soja-sesamdressing past er perfect bij.
Ingrediënten
- 4 el rijstwijnazijn
- 4 el sojasaus
- 2 tl fijn geraspte verse gemberwortel
- 1 teen knoflook, geperst
- 600 g extra vaste tofoe, gevacumeerde tofoe is het meest geschikt, uitgelekt (evt. onder een gewicht), in stukken gescheurd
- 225 g maizena
- olie, om in te frituren
- 4 el bloem
- 1 ei, L, losgeroerd
- gekookte jasmijnrijst, gestoomde mini-paksoi, zoetzure komkommer en limoenpartjes, voor erbij
soja-sesamdressing
- 5 el sojasaus
- 4 el mirin
- 3 el sesamolie
- 1 el kristalsuiker
Instructies
- Meng in een diepe schaal de rijstwijnazijn met de 4 el sojasaus, gember, knoflook, 1 tl zout en 1 tl versgemalen zwarte peper. Schep de stukken tofoe hierin voorzichtig om. Laat 30 min. marineren, onder af en toe voorzichtig keren.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en roer tot de suiker is opgelost.
- Doe de maizena in een kleine kom en klop er met een vork geleidelijk 80 ml water door, zodat je een kruimelmengsel krijgt. Verhit een bodem van 7 cm olie in een (frituur)pan op hoog vuur op 180ºC (of tot een blokje brood hierin in 60 sec. goudbruin kleurt).
- Meng vlak voor je de tofoe gaat frituren met een vork de bloem en het losgeroerde ei. Wentel de stukken tofoe een voor een eerst door het maizenamengsel en dan door het bloemmengsel, zodat ze aan beide kanten goed bedekt worden. Frituur de stukken tofoe met een paar tegelijk in ± 3 min. goudbruin en crispy. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schep de rijst in kommen en verdeel de tofoe, gestoomde paksoi en zoetzure komkommer erover. Sprenkel de soja-sesamdressing erover en serveer met de limoenpartjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 769 kcal
- eiwit: 23 g
- vet: 27 g
- koolhydraten: 108 g
RECEPTEN LUISA BRIMBLE, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: gevulde artisjokken