Voorkeur: glutenvrij
aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | | italiaans | glutenvrij
Liselore kookt graag Italiaans, zeker als ze in het weekend wat meer tijd heeft om inkopen te doen en te koken. Serveer aperolspritz-panna cotta in sinaasappel als toet. Italiaanser wordt het niet! Dit toetje heeft alles; het is fris, romig, zoet en met een beetje drank geef je het precies die Italiaanse touch.
Kookgerei
- vijzel
- spuitzak met ronde spuitmond van ½ cm
Ingrediënten
- 2 biologische sinaasappels, gehalveerd
- 2 blaadjes gelatine
- 100 ml Aperol
- 75 g suiker
- 200 ml slagroom
Voor de sinaasappel-proseccosalade
- 2 sinaasappels, in partjes (tussen de vliesjes uitgesneden)
- 30 ml prosecco
- 2 takjes munt, blaadjes fijngesneden
Instructies
- Pers de sinaasappels uit, maar houd de uitgeperste helften intact. Bewaar het sap. Schraap met een lepel zoveel mogelijk vruchtvlees uit de schillen.
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met ruim koud water.
- Meet 100 ml van het sinaasappelsap af en doe dit samen met de Aperol en suiker in een steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme mengsel. Roer vervolgens de slagroom erdoor.
- Zet de 4 sinaasappelhelften rechtop in een platte schaal en schenk het mengsel erin. Laat dit afgedekt minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Meng voor de salade de sinaasappelpartjes met de prosecco en fijngesneden munt. Haal de panna cotta’s uit de koelkast en verdeel de salade erover.
Voedingswaarde
- calorieën: 334 kcal
- eiwit: 3 g
- vet: 19 g
- koolhydraten: 33 g
RECEPTEN LISELORE BUS, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: citroentiramisu met limoncello en lemon curd