zalm & aubergine met sticky sojasaus

zalm & aubergine met sticky sojasaus
Julie Teeken
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | lactosevrij

Julie bedacht dit simpele en snelle recept voor zalm met aubergine. En mocht je van een beetje pit houden… Dit recept is ook lekker met extra srirachasaus over de zalm.En nog een tip: ook lekker met een schijfje limoen en wat verse koriander.

Voorbereiding:25

Kooktijd:30

Totale tijd:55

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 el gembersiroop
  • 2 el witte miso
  • 75 ml sojasaus, minder zout
  • 4 el rijstazijn
  • 3 el sesamzaadjes
  • 4 zalmfilets à ± 180 g per stuk
  • 300 g regenboogwortelmix, geschild en in dunne reepjes
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 1 spitskool, in dunne reepjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze aan de snijkant kruislings in. Meng de gembersiroop, miso, sojasaus, rijstazijn en sesamzaadjes in een kom. Leg de aubergines in een ovenschaal met de snijkant naar boven, lepel ⅓ van de saus erover en rooster 15 minuten in de oven.
  2. Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilets erop. Verdeel ⅓ van de saus over de zalm en rooster 15 minuten boven de aubergines. Zet de laatste 5 minuten de grillstand op de hoogste stand aan.
  3. Blancheer de groenten 1 minuut, schep in een bak met ijskoud water. Laat goed uitlekken in een vergiet en meng de knapperige groenten met de rest van de gember-sojasaus. Serveer de geroosterde aubergines met de zalm en groenten.

Voedingswaarde

  • calorieën: 588 kcal
  • eiwit: 46 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 37 g

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST, STYLING INGRID VAN KURINGEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: sticky gochujang-tofoe met romige kimchi-pindasaus