noedels met pittige asperges & crispy tofoe

noedels met pittige asperges & crispy tofoe
RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX
Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch, hollands, oosters | lactosevrij, vegetarisch

Ineens zijn ze er weer, die heerlijke Hollandse asperges! Niks mis met de gekookte versie met ham & ei maar ga zeker ook voor extra pittig. Lekker op een gewone dag door de weeks: pittige asperges met kruidige marinade.

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 750 g asperges, geschild, zonder houtige eindjes, in de lengte gehalveerd
  • 300 g sobanoedels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g tempé, in plakjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el dadelstroop of agavesiroop
  • snuf chilivlokken
  • 3 lente-uien, fijngesneden
  • ½ bosje verse koriander, grof gesneden

Marinade

  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl vijfkruidenpoeder
  • 1 tl gemalen szechuanpeper
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl suiker

Instructies

  1. Verhit voor de marinade 3 el zonnebloemolie en fruit de sjalot, knoflook, gember, chilivlokken, vijfkruidenpoeder en szechuanpeper 2 min. Voeg de sojasaus, suiker en de resterende 2 el zonnebloemolie toe en laat nog 1 min. garen. Neem van het vuur en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de asperges aan beide kanten 1-2 min. of tot er grillstreepjes ontstaan. Snijd ze in grove schuine stukken en leg ze in de pan met de marinade en houd warm.
  3. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes tempé in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Voeg de 2 el sojasaus en dadelstroop toe en laat nog kort karamelliseren. Breng op smaak met de chilivlokken.
  5. Schep de gemarineerde asperges met de marinade en de gebakken tempé door de noedels. Garneer met de lente-ui en koriander. Serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 601 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 23 g
  • koolhydraten: 70 g

RECEPTEN, STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES, FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 13 recepten met witte asperges: van klassiek tot gemarineerd of in zoutkorst