pad kra pao: een heerlijk simpel Thais gerecht

pad kra pao: een heerlijk simpel Thais gerecht
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY STYLING KIRSTEN JENKINS
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch, thais | lactosevrij

Met een paar oosterse smaakmakers maak je van kipgehakt een Thais feestje. Gebakken ei erbij, klaar!

Kooktijd:40

Totale tijd:40

Ingrediënten

  • 80 ml arachide-olie (pinda-olie) + een extra scheutje om in te bakken
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 750 g kipgehakt
  • 250 g kousenband, in stukjes van 3 cm
  • 4 rode Aziatische sjalotten, in dunne ringen
  • 185 g Thaise chili-jam, pot, te koop bij de Aziatische supermarkt
  • 60 ml vissaus
  • 60 ml sojasaus
  • 2 tl bruine basterdsuiker, of naar smaak
  • ¼ bosje Thaise basilicum, blaadjes geplukt + extra voor garnering
  • Gestoomde rijst, voor erbij

Instructies

  1. Verhit een scheutje olie in een grote wok op hoog vuur en bak hierin de eieren als spiegelei, één per keer. Zet ze apart.
  2. Schenk de rest van de olie in de wok en voeg de knoflook en het kipgehakt toe. Bak het gehakt in 8-10 minuten rul.
  3. Voeg de kousenband, sjalotten en chili-jam toe. Roerbak dit 2-3 minuten tot de aroma’s vrijkomen.
  4. Voeg de helft van de vissaus en sojasaus en alle suiker toe. Roerbak nog 6-8 minuten tot het gehakt gaar is en het vocht grotendeels is ingekookt.
  5. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de vis- en sojasaus. Haal de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor.
  6. Serveer met gestoomde rijst in kommen, schep het gehaktmengsel erop, garneer met extra basilicum en leg er een gebakken ei bovenop.

Voedingswaarde

  • calorieën: 850 kcal
  • eiwit: 59 g
  • vet: 30 g
  • koolhydraten: 86 g

RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!