Zo met de lente op komst is het heerlijk om specerijen te combineren met frisse smaken. De combinatie van kruidige misoboter en knapperige zuurkool geeft deze gepofte aardappel een verrassende twist.
In het maart-nummer van delicious. neemt Julie je mee het voorjaar in met bijzondere specerijen en meer heerlijke smaakmakers, behalve aardappels maakt ze kabeljauw met prei & geroosterde boekweit en een verslavend lekkere wortelsalade met specerijendressing en kip. Bestel het magazine hier.
Gepofte aardappels met misoboter-zuurkool
glutenvrij, vegetarisch
aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Voor nog meer comfort kun je dit recept ook gegratineerd maken met oude kaas.
Ingrediënten
- 4 grote of 8 middelgrote kruimige aardappels
- 2 el miso
- 120 g boter
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 1 appel, geschild, in mini-blokjes
- 50 g rozijnen
- 50 g amandelen
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 10 g bieslook, in ringetjes
- 1 lente-ui, in ringen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork. Je kunt ze poffen in de magnetron ± 8-10 min. op 800 watt of ze ± 15-20 min. voorkoken.
- Meng de miso door de boter en masseer de zuurkool in met tweederde van de misoboter. Schep de appel, rozijnen, amandelen en ½ tl paprikapoeder door de zuurkool. Breng op smaak met peper.
- Snijd de aardappels voorzichtig open maar niet helemaal door en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de aardappels en rooster ± 20 min. in de oven.
- Garneer met de rest van de misoboter, de bieslook, lente-ui en de rest van het paprikapoeder.
Voedingswaarde
calorieën: 526kcal
eiwit: 9g
vet: 32g
koolhydraten: 45g
RECEPTEN & FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!