Nieuw-Zeelandse gembercarrés

Nieuw-Zeelandse gembercarrés
RECEPTEN, BEREIDING KIRSTEN JENKINS, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY

aantal 16 | koek, zoet | | nieuw-zeelands |

Lekker uitdelen, deze kruimelkoek met een dikke laag zoet gemberglazuur.

Kooktijd:10

oven + afkoelen1 30

Totale tijd:1 40

Kookgerei

  • ook nodig: vierkante bakvorm van 22×22 cm, ingevet en bodem en zijkanten bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder.
  • 190 g boter in blokjes, op kamertemperatuur
  • 100 g fijne kristalsuiker

gemberglazuur

  • 75 g boter, in blokjes
  • 5 el kandijstroop (golden syrup)
  • 240 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 el gemberpoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder en gemberpoeder boven een kom en meng samen met een snufje zout door elkaar. Klop met een mixer de boter en de suiker in ± 6 min. licht en romig. Spatel het bloemmengsel erdoor. Druk het deeg tegen de bodem van de bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Bak de koeklaag 25-30 min. of tot hij licht kleurt.
  3. Verwarm intussen de boter, kandijstroop, poedersuiker en het gemberpoeder voor het glazuur in een kleine steelpan op laag vuur en laat al roerend de boter in ± 3 min. smelten. Schenk het warme gemberglazuur uit over de warme koeklaag en laat volledig afkoelen. Laat de koek nog ± 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Snijd met een heet mes in 16 vierkantjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 286 kcal
  • eiwit: 3 g
  • vet: 14 g
  • koolhydraten: 38 g

p.st. ± 286 kcal / 3 g eiwit / 14 g vet / 38 g kh d.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook zo fantastisch: chocolade-hazelnoottaart