vegan chocolademousse met gekaramelliseerde balsamico-druiven

vegan chocolademousse met gekaramelliseerde balsamico-druiven
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN

Als het aan Julie ligt, eet haar gezin zo veel mogelijk vega. Dat daagt haar uit nóg creatiever te koken en de smaken extra zorgvuldig op elkaar af te stemmen. Het resultaat? Uitgebalanceerd comfortfood dat toch eenvoudig en snel op tafel staat.

In het februari-nummer van delicious. deelt ze maar liefst acht vega(n) ultra comfortfood recepten. Ze maakt prei-mosterdsoep met kaascrumble en ook haar rodekool-quiche met drie kazen en tijm smaakt super. Toe is er deze zijdezachte chocomousse op basis van… tofoe!

Vegan chocolademousse met gekaramelliseerde balsamico-druiven

Voorkeur: lactosevrij, vegan

aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | | | lactosevrij, vegan

Verras je gasten met dit vegan dessert! Ja dat lees je goed. Niemand vermoedt hoe makkelijk het te maken is én dat er geen zuivel aan te pas komt. De tofoe herken en proef je niet meer.

Kooktijd:15

opstijven + oven1 10

Totale tijd:1 25

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine, 4 coupes

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 400 g zijden tofoe
  • 4 el ahornsiroop
  • 40 ml espresso
  • rasp van 1 biosinaasappel
  • 150 g pitloze rode druiven
  • 5 el crema di balsamico

Instructies

  1. Smelt de chocolade al roerende au bain-marie in een kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Of smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron.
  2. Schep de zijdentofoe samen met de gesmolten chocolade,­ ahornsiroop, espresso, sinaasappelrasp en een klein snufje zout in de kom van de keukenmachine. Mix tot gladde mousse. Verdeel over vier coupes of schep in een spuitzak. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de druiven in trosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de crema di balsamico. Rooster ± 10 min. in de oven of totdat de druiven geroosterd en zacht zijn.
  4. Neem de coupes uit de koelkast of spuit de mousse in kommetjes of glazen en verdeel de warme trosjes druiven erover. Serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 388 kcal
  • eiwit: 10 g
  • vet: 18 g
  • koolhydraten: 43 g

TIP Garneer met wat cacaopoeder. Ook lekker met een dot ongezoete (vegan) room.

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: bubble tea: hip, kleurrijk en… hoe gezond is het eigenlijk?