aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Janneke Philippi neemt je mee naar het zonnige Mexico met deze gegratineerde groentewraps met kip & cheddar. Deze groentewraps zijn ook lekker met jonge geitenkaas, Italiaanse taleggio of mozzarella. Experimenteer er op los!
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 150 g maïs, uitgelekt
- 8 tortillawraps
- 150 g Griekse yoghurt
- 150 g geraspte cheddar
- 2 uien
- 2 el olie
Instructies
- Snijd de uien fijn, de bleekselderij in boogjes en de courgette in halve maantjes.
- Verhit de olie in de hapjespan. Bak de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg de bleekselderij en ui toe en bak nog 2 min. Schep de courgette en tomaatjes erdoor en bak de groenten in 6-8 min. gaar.
- Voeg de komijn, het paprikapoeder en de maïs toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de groenten met de kip over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de wraps met de yoghurt en bestrooi met de kaas.
- Bak de wraps onder de hete ovengrill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Bestrooi evt. met blaadjes koriander of peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 885kcal
eiwit: 47g
vet: 36g
koolhydraten: 90g
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 13x Mexicaanse hapjes vol avocado, gehakt, jalapeño en meer