pijlsnelle eenpans-pasta bolognese

pijlsnelle eenpans-pasta bolognese
Recepten, Styling, Bereiding: Kim Coverdale, Liz Macri, Chrissy Freer, Alison Adams, Fotografie: Chris L. Jones, Guy Bailey, Jeremy Simons, Al Richardson
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Verassend: deze pijlsnelle eenpans-pasta bolognese staat garant voor heerlijk comfortfood en is toch low cal.
Voorbereiding20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 500 g mager rundergehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 125 ml rode wijn
  • 400 g passata
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 g verse fettuccine
  • fijngesneden bladpeterselie en geraspte Parmezaanse kaas om erover te strooien

Instructies

  • Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Bak hierin het gehakt in ± 4 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Bestrooi met wat zout en peper.
  • Voeg de tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Schenk de wijn erbij en laat in 1-2 min. bijna helemaal verdampen. Voeg de passata en rozemarijn toe. Laat de saus in ± 5 min. wat inkoken.
  • Voeg de bouillon en 250 ml water toe en schep om. Voeg de pasta toe. Laat afgedekt 2 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 2-3 min. koken onder af en toe omscheppen, tot de pasta beetgaar is. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Bestrooi vlak voor serveren met peterselie en parmezaan.

Voedingswaarde

calorieën: 496kcal
eiwit: 34g
vet: 19g
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Recepten, Styling, Bereiding: Kim Coverdale, Liz Macri, Chrissy Freer, Alison Adams, Fotografie: Chris L. Jones, Guy Bailey, Jeremy Simons, Al Richardson
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Op zoek naar een vega variant? vega pasta bolognese met bloemkool | delicious.magazine