aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Verassend: deze pijlsnelle eenpans-pasta bolognese staat garant voor heerlijk comfortfood en is toch low cal.
Ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 500 g mager rundergehakt
- 3 el tomatenpuree
- 125 ml rode wijn
- 400 g passata
- 2 takjes verse rozemarijn
- 500 ml kippenbouillon
- 300 g verse fettuccine
- fijngesneden bladpeterselie en geraspte Parmezaanse kaas om erover te strooien
Instructies
- Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Bak hierin het gehakt in ± 4 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Bestrooi met wat zout en peper.
- Voeg de tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Schenk de wijn erbij en laat in 1-2 min. bijna helemaal verdampen. Voeg de passata en rozemarijn toe. Laat de saus in ± 5 min. wat inkoken.
- Voeg de bouillon en 250 ml water toe en schep om. Voeg de pasta toe. Laat afgedekt 2 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 2-3 min. koken onder af en toe omscheppen, tot de pasta beetgaar is. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Bestrooi vlak voor serveren met peterselie en parmezaan.
Voedingswaarde
calorieën: 496kcal
eiwit: 34g
vet: 19g
koolhydraten: 43g
Recepten, Styling, Bereiding: Kim Coverdale, Liz Macri, Chrissy Freer, Alison Adams, Fotografie: Chris L. Jones, Guy Bailey, Jeremy Simons, Al Richardson
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Op zoek naar een vega variant? vega pasta bolognese met bloemkool | delicious.magazine