Julie legt de lat bewust wat lager deze kerst. Ze maakt vijf hoofdgerechten, deels uit de oven en niet té ingewikkeld, wél feestelijk. En ze geeft je een perfect imperfect kerstmenu: alles in het kerstnummer van delicious. Hieronder alvast haar snelle vis au vin!
Buiten de recepten van Julie vind je nog veel meer lekkers in het magazine: 86 recepten voor veel kerstkookplezier en een fantastisch feestmaal dat zéker lukt. Nieuwsgierig? Je shopt het nummer hier!
Snelle vis au vin
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
frans, internationaal |
Sherry en vis is zo'n topcombinatie! En dat schepje harissa geeft dit gerecht nog een extra heerlijke twist.
Kookgerei
- grote ovenschaal
Ingrediënten
- 70 g boter
- 3 sjalotten, in parten
- 400 ml sherry
- 400 ml visfond
- 3 el harissa met gekonfijte citroen*
- 100 g vongole, schoongemaakt, schoongespoeld
- 100 g mosselen, schoongemaakt, schoongespoeld
- 250 g zalmfilet, in stukken
- 250 g witvisfilet, bijv. kabeljauw, in stukken
- 200 g ongepelde gamba’s
- 1 romanesco, in roosjes
- 400 g limabonen, blik, uitlekgewicht 250 g, afgespoeld en uitgelekt
- 190 g artisjokharten op olie, pot, uitlekgewicht 110 g, gehalveerd
- 100 g kalamata-olijven
- 10 g kervel
- citroenpartjes en brood, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem en fruit de sjalotten ± 8 min. op middelhoog vuur. Blus af met sherry, voeg daarna de visfond en harissa toe. Breng aan de kook en laat ± 5 min. zachtjes doorkoken. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de vongole en mosselen toe. Zorg dat alle schelpen open zijn. Schep de schelpen daarna uit de saus en houdt warm in een kom afgedekt met aluminiumfolie.
- Schenk de saus in een grote ovenschaal. Leg de zalm, witvis, gamba’s, romanesco-roosjes, limabonen, artisjokkenharten en olijven in de saus. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat in ± 15 min. garen in de oven.
- Verdeel de schelpen over de ovenschaal en schep door de warme saus. Bestrooi met kervel en serveer met partjes citroen en lekker brood om te dippen. * Harissa met gekonfijte citroen koop je bij ruim gesorteerde supermarkten.
Voedingswaarde
calorieën: 759kcal
eiwit: 51g
vet: 36g
koolhydraten: 27g
RECEPTEN & FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: makkelijke viscasserole