Sherry en vis is zo'n topcombinatie! En dat schepje harissa geeft dit gerecht nog een extra heerlijke twist.
Voorbereiding25 minutesminutes
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Kookgerei
grote ovenschaal
Ingrediënten
70gboter
3sjalotten,in parten
400mlsherry
400mlvisfond
3elharissa met gekonfijte citroen*
100gvongole,schoongemaakt, schoongespoeld
100gmosselen,schoongemaakt, schoongespoeld
250gzalmfilet,in stukken
250gwitvisfilet,bijv. kabeljauw, in stukken
200gongepelde gamba’s
1romanesco,in roosjes
400glimabonen,blik, uitlekgewicht 250 g, afgespoeld en uitgelekt
190gartisjokharten op olie,pot, uitlekgewicht 110 g, gehalveerd
100gkalamata-olijven
10gkervel
citroenpartjes en brood,voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem en fruit de sjalotten ± 8 min. op middelhoog vuur. Blus af met sherry, voeg daarna de visfond en harissa toe. Breng aan de kook en laat ± 5 min. zachtjes doorkoken. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de vongole en mosselen toe. Zorg dat alle schelpen open zijn. Schep de schelpen daarna uit de saus en houdt warm in een kom afgedekt met aluminiumfolie.
Schenk de saus in een grote ovenschaal. Leg de zalm, witvis, gamba’s, romanesco-roosjes, limabonen, artisjokkenharten en olijven in de saus. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat in ± 15 min. garen in de oven.
Verdeel de schelpen over de ovenschaal en schep door de warme saus. Bestrooi met kervel en serveer met partjes citroen en lekker brood om te dippen. * Harissa met gekonfijte citroen koop je bij ruim gesorteerde supermarkten.
Voedingswaarde
calorieën: 759kcal
eiwit: 51g
vet: 36g
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPTEN & FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: MEVROUW MEL, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN