aantal 8 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
aziatisch, chinees, Chinese |
Spareribs, maar nu eens heel anders gekruid. Ga wel eerst naar de toko voor zwarte azijn, rijstwijn en verse kruiden.
Ingrediënten
- 500 ml kippenbouillon
- 125 ml Chinese zwarte azijn, chinkiang
- 125 ml Chinese rijstwijn, shaohsing, toko
- 60 ml sojasaus, 4 el
- sap + 2 dunne reepjes schil van 1 biosinaasappel
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 5 cm gemberwortel, in dunne plakjes
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 1 kg spareribs
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- bosuitjes, in dunne schuine ringetjes + korianderblad, voor erbij
bleekselderij-nashipeersalade
- 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 2 nashiperen, geschild, in dunne plakjes
- 60 g pecannoten, grof gehakt
- ½ bosje bieslook, in 3 cm-stukjes
- 3 el rijstazijn
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
- Doe de kippenbouillon met alle ingrediënten behalve de spareribs en bruine suiker in een grote pan en breng aan de kook. Leg de spareribs in de pan, dek ze af met een rond vel bakpapier, draai het vuur laag en pocheer ze in ± 30 min. gaar.
- Zeef de bouillon, schenk terug in de pan en laat ± 25 min. met tweederde inkoken. Voeg de bruine suiker toe en laat al roerend oplossen.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de spareribs op een rooster en bak ze ± 30 min. tot ze een bruin korstje hebben. Besmeer de spareribs elke 10 min. met het glazuur.
- Meng voor de salade alle ingrediënten in een kom. Spreid de salade uit over een grote schaal met de spareribs erop of ernaast. Bestrooi met bosuitjes en koriander en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 433kcal
eiwit: 28g
vet: 26g
koolhydraten: 19g
RECEPTEN DELICIOUS. AUSTRALIE FOTOGRAFIE, STYLING MARIANNE SNEL BEREIDING BART STUART
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!