In samenwerking met Arm & Hammer
ARM & HAMMER ™ is baking soda én zuiveringszout. Behalve om mee te bakken, kun je het ook gebruiken om uien te karamelliseren. Voor meer tips en hacks volg: @armandhammer_nederland
Recept: hartige soda-tulband met tahini & gekaramelliseerde uien
vegetarisch
aantal 10 |
brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
internationaal |
vegetarisch
Zo’n lekker luchtige tulband kan natuurlijk ook in een hartige variant. Met kruiden, pittige kaas, gekaramelliseerde uien en een fijne saus van tahini, balsamico en honing erover. Ideaal voor de kerstbrunch!
Kookgerei
- tulbandvorm, ingevet, bestoven met bloem
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 el suiker
- 300 ml yoghurt
- 80 ml olijfolie + 2 el om te bakken + extra om mee in te vetten
- 300 g bloem + extra om te bestuiven
- 1 el baking soda ARM & HAMMER™ + een extra snufje*
- 150 g pecorino, geraspt
- 1½ el fijngehakte rozemarijn
- 1½ el fijngehakte salieblaadjes + extra om mee te garneren
- 100 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 2 grote rode uien, in halve ringen
- 3 tl balsamico-azijn
- 2 tl honing
- 2 el tahini, sesampasta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker los in een ruime kom. Meng de yoghurt en 80 ml olijfolie erdoor. Zeef de bloem en 1 el baking soda boven de kom en meng tot een glad beslag. Schep de pecorino, rozemarijn, salie en abrikozen erdoor en breng op smaak met 1 tl zout. Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak in ± 30-35 min. goudbruin en gaar. De tulband is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 min. staan in de vorm.
- Verhit intussen de 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de uien met een snufje* baking soda 5 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn. Breng op smaak met 1 tl balsamico, peper en zout.
- Haal de tulband uit de vorm. Roer de rest van de balsamico met de honing en 2 el water door de tahini tot gladde saus en schenk dit over de tulband. Verdeel de uien er over en garneer met extra blaadjes salie.
Voedingswaarde
calorieën: 360kcal
eiwit: 11g
vet: 19g
koolhydraten: 34g
* Als je te veel baking soda gebruikt worden de uien zacht en papperig.
Voor meer tips en hacks volg: @armandhammer_nederland
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!