panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen

panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen
Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan

Het november nummer van delicious. staat vol met feestelijke recepten. Deze panlasagne is daar een voorproefje van. Ga de feestdagen in zonder stress en bereid je goed voor met het nieuwe nummer. Bestel ‘m hier!

Panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Lasagne geen feestgerecht? Why not! Deze panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen is zeker wel feestelijk. De truffelbechamel geeft 'm net die extra touch!
Voorbereiding40 minutes
oven15 minutes
Totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • grote ovenbestendige pan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 200 g wortel in mini-blokjes
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes
  • 600 g gemengde paddenstoelen grof gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 g verse Italiaanse kruiden bij elkaar gebonden
  • 690 g passata
  • 30 g boter
  • 55 g bloem
  • 500 ml melk
  • snuf nootmuskaat
  • 4 el truffeltapenade
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in de ovenbestendige pan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ± 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ± 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog ± 2 min. mee. Leg het bosje Italiaanse kruiden in de pan, schenk de passata in de pan en laat ± 15 min. doorstoven op laag vuur.
  • Verhit intussen de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe, laat al roerende ± 2 min. garen. Voeg kloppend met een garde de melk beetje bij beetje toe totdat alle melk is opgenomen en de bechamelsaus vladikte heeft. Breng op smaakt met de nootmuskaat, truffeltapenade, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het bosje kruiden uit de tomatensaus. Voeg de lasagnebladen toe aan de saus en roer door. Verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de panlasagne in ± 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 655kcal
eiwit: 31g
vet: 28g
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: hartige strudel met rode-uiencompote | delicious.magazine