Lasagne geen feestgerecht? Why not! Deze panlasagne met truffelbechamel & paddenstoelen is zeker wel feestelijk. De truffelbechamel geeft 'm net die extra touch!
Voorbereiding40 minutesminutes
oven15 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
grote ovenbestendige pan met dikke bodem
Ingrediënten
3elolijfolie
2uiengesnipperd
2tenenknoflookfijngesneden
200gwortelin mini-blokjes
3stengels bleekselderijin blokjes
600ggemengde paddenstoelengrof gesneden
70gtomatenpuree
20gverse Italiaanse kruidenbij elkaar gebonden
690gpassata
30gboter
55gbloem
500mlmelk
snuf nootmuskaat
4eltruffeltapenade
250gverse lasagnebladen
100gParmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Verhit de olijfolie in de ovenbestendige pan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ± 5 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ± 5 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog ± 2 min. mee. Leg het bosje Italiaanse kruiden in de pan, schenk de passata in de pan en laat ± 15 min. doorstoven op laag vuur.
Verhit intussen de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe, laat al roerende ± 2 min. garen. Voeg kloppend met een garde de melk beetje bij beetje toe totdat alle melk is opgenomen en de bechamelsaus vladikte heeft. Breng op smaakt met de nootmuskaat, truffeltapenade, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het bosje kruiden uit de tomatensaus. Voeg de lasagnebladen toe aan de saus en roer door. Verdeel de bechamelsaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de panlasagne in ± 15 min. goudbruin en gaar in de oven. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 655kcal
eiwit: 31g
vet: 28g
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
Recepten & foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan