3x appelcake voor elke gelegenheid

Appelcake is een echte klassieker die geliefd is bij jong en oud. De combinatie van sappige, zoete appels en een zachte, luchtige cake zorgt voor een feestcake die zowel perfect is voor bij de koffie als een verjaardag.

Wist je dat appels van nature een goede bron van vezels en vitaminen zijn? Hierdoor zorg je met een appelcake niet alleen voor een lekkere smaak, maar voeg je ook een gezonde twist aan je bakcreatie toe. In Nederland is de appel een populair ingrediënt voor zoetige baksels. Denk aan appeltaart, appelkoeken of appelflappen. Nederlanders zijn er dol op.

Weetje: er bestaan meer dan 7500 verschillende soorten appels over de hele wereld. Als je ze allemaal uit wil proberen en er 1 per dag eet, dan doe je er twintig jaar over om alle appelsoorten te proberen.

Of je nu houdt van een traditionele appelcake of op zoek bent naar een verrassende twist, er is altijd een appelcake die bij jou past! Hieronder vind je twee lievelingsappelcakes van ons:

Appelcake recepten

appel-gembercake met roomkaasglazuur
Het is nu ook weer tijd om ’s avonds zo’n heerlijk appeltoetje te serveren: een mooie appeltaart of deze appel-gembercake met glazuur. Op zachte cake leg je een dikke laag romige glazuur met frisse appel en pittige gember, klaar!
naar recept
appel-gembercake met glazuur - delicious
Apfelkuchen met gember
Gember en zoet is een klassieke combi. Terecht, want de warmte en kick van gember maakt alles nóg lekkerder. Deze apfelkuchen is al heerlijk van zichzelf, maar knapt nog meer op van gember. Maken dus! Of probeer appel-gembercake met roomkaasglazuur.
naar recept
apfelkuchen met gember - delicious

De klassieke boerencake met een twist

Je kunt natuurlijk altijd je eigen appelcake maken met ingrediënten die jij lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld appeltjes met kaneel toe aan het klassieke recept. Hou je meer van een zoete cake? Voeg er dan verschillende soorten besjes aan toe.

boerencake
Ook liefhebbers van supermarktcake weten het heus wel: de beste cake bak je toch echt zelf. Alleen dán kun je hem serveren terwijl hij nog een beetje warm is. En de korst? Die is natuurlijk precies krokant genoeg! Handige tip: zorg ervoor dat je materialen schoon en dus vetvrij zijn.
naar recept
boerencake

Nog meer lekkers? Zoet, zoeter, zoetst: 22x de lekkerste chocoladetaart

apfelkuchen met gember - delicious