kipcurry met kikkererwten en kokos

kipcurry met kikkererwten & kokos
glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal | glutenvrij
Kip is altijd een goede keuze en past in heel veel gerechten. Deze kipcurry met kikkererwten en kokos is een heerlijke combinatie van smaken. De vissaus en limoenpickles geven de curry net dat beetje extra, waardoor het een heerlijk fris gerecht wordt. Perfect voor een diner in het weekend of een gezellige maaltijd met vrienden.
voorbereiding45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 3 el kokosolie
  • 600 g kippendijen
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 4 cm gemberwortel fijn geraspt
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 400 g kikkererwten 1 blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g gepelde tomaten 1 blik
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • evt. 2 takjes kerrieblaadjes* + extra gebakken kerrieblaadjes om te garneren
  • 2 tl vissaus of meer naar smaak
  • gestoomde rijst voor erbij
  • limoenpickles* pot, voor erbij
  • yoghurt voor erbij

instructies

  • Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig vuur. Bestrooi de stukken kip met zout en leg ze in de pan. Bak ze in 2-3 min. per kant goudbruin. Schep ze op een bord. Bak in dezelfde pan de ui onder regelmatig omscheppen ± 3 min. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1-2 min. mee tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg het kerriepoeder, de tomatenpuree en kurkuma toe en laat ± 2 min. licht karamelliseren. Voeg de kikkererwten, tomaten, kokosmelk, kerrieblaadjes en 400 ml water en breng aan de kook. Leg de stukken kip weer in de pan. Breng opnieuw aan de kook. Stoof in ± 30 min. gaar en laat de saus daarbij wat inkoken. Breng de saus op smaak met vissaus.
  • Serveer met rijst, limoenpickle, yoghurt, gebakken kerrieblaadjes en een paar takjes koriander.
Voedingswaarde:
calorieën: 649kcal
|
eiwit: 45g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
*Kerrieblaadjes – gedroogd of diepvries – en limoen- pickles koop je bij de toko.
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: tajine met kip: hét recept | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)

kipcurry met kikkererwten & kokos
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins