aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Deze visgoulash combineert vis in een kruidige saus met heerlijk dillerijst. De frisse smaak van dille geeft het gerecht een verfrissende twist. Dit simpele maar heerlijke gerecht is perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 knoflook
- 2 paprika’s meer kleuren
- 2 el olie
- 1 el karwijzaad
- 70 g tomatenpuree 1 blikje
- 2 tl mild paprikapoeder
- 2 el bloem
- 300 g witte rijst
- 500 g kabeljauw- of schelvisfilet
- 1 bosje dille
- 125 g zure room
Instructies
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in reepjes.
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook en het karwijzaad 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.
- Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder en de bloem erdoor en bak nog 1 min. Schenk langzaam 500 ml water erbij en roer tot een gladde, gebonden saus. Stoof de goulash zachtjes 10 min. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de vis in blokjes en voeg toe aan de goulash. Stoof de vis in 5 min. net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de dille fijn en schep de dille door de rijst.
- Serveer de visgoulash met de dillerijst en zure room.
Voedingswaarde
calorieën: 508kcal
eiwit: 30g
vet: 11g
koolhydraten: 72g
Tip: Voeg voor een pittig accent 1 el mierikswortel (of meer naar smaak) toe.
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: rundergoulash met brood | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)