spaghetti met kipgehakt, champignons en parmezaan

Nog meer Italië na dit recept voor spaghetti met kipgehakt? Wie ooit Italië aandeed tijdens een vakantie, weet hoe het gaat aan tafel. Tref je zo’n authentiek restaurant dan ontdek je dat al die gangen geen aanstellerij is, maar pure traditie. Neem de tijd, houd het simpel en eet met aandacht! En precies daarom maakten we een verzameling van 51 Italiaanse recepten. Buon appetito! Bestel onze Italië-special hier!

Spaghetti met kipgehakt, champignons en parmezaan

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans, Italian |
Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Met kip erin wordt het vaak net even iets lekkerder. Net als in deze spaghetti. Pas wel op met extra zout. Het kipgehakt is namelijk al redelijk zout van zichzelf.
voorbereiding25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 60 ml 4 el extra vergine olijfolie
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 plakjes bacon in stukjes
  • 400 g kipgehakt
  • ½ bosje tijm blaadjes gerist
  • 400 g kastanjechampignons in dunne plakjes
  • 80 ml witte wijn
  • 100 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g fijn geraspte pecorino + extra om erover te strooien

instructies

  • Vul een grote steelpan voor driekwart met water, voeg wat zout toe en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe en kook hem 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Giet af in een vergiet en vang daarbij 250 ml van het kookwater op.
  • Verhit in dezelfde pan de olie op matig vuur. Voeg de knoflook en bacon toe en bak 3-4 min. onder regelmatig omscheppen tot de knoflook glazig wordt.
  • Voeg het gehakt met de tijm toe en bak het op matig tot hoog vuur in ± 4 min. rul, terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de champignons toe en bak ze 6-8 min. onder regelmatig omscheppen tot ze bijna gaar zijn en een beetje bruin kleuren.
  • Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg het opgevangen kookwater toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, breng zo nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte pasta toe en laat al omscheppende 1-2 min. doorwarmen in de saus.
  • Bestrooi de pasta met peper, parmezaanse kaas en pecorino. Laat onder voortdurend omscheppen de kaas in 2-3 min. smelten in de pastasaus.
  • Verdeel pasta over kommen. Bestrooi met nog wat versgemalen zwarte peper en pecorino en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 801kcal
|
eiwit: 55g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood, fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk hier voor meer spaghetti inspiratie: 14x makkelijke spaghetti recepten

Recepten: Phoebe Wood, fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten jenkins