granola bar: 6 repen perfect als tussendoortje of voor on the go

Jezelf een cadeau bezorgen gedurende de week? Maak in een verloren avonduurtje of in het weekend granola bars! Zo’n granen- of mueslireep zorgt ervoor dat je gezonder en vooral ook lekkerder snackt.

Met ingrediënten als dadel en fruit stil je je zoete trek. Verder stoppen wij een homemade reep graag vol met granola, chocolade, muesli en noten. Afhankelijk van hoe gezond je ‘m wil hebben, uiteraard. In vrijwel ieder recept hieronder vind je precies hoeveel calorieën, eiwitten en vet het baksel bevat.

In het huidige nummer van delicious. vind je nog veel meer ‘in repen gesneden’. Ofwel: granola bars, maar ook zoete toppers als passievrucht-citroenrepen en tiramisu-repen. Misschien een tikkie minder gezond als een granolareep, maar minstens zo lekker.

6x granola bar

Granolarepen met havermout en quinoavlokken
Of je met een drukke levensstijl ook lekker en makkelijk vegan kunt eten? Natuurlijk! Deze repen zijn je beste vrienden wanneer je het liefst eenvoudig, licht of on the go ontbijt. Maar ook als gezond tussendoortje zijn ze ideaal! Zeker wanneer je leven bestaat uit rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Varieer vooral eens met specerijen – kaneel, anijszaadjes en gemalen kardemom bijvoorbeeld – en gedroogde vruchten. Wedden dat jij, je vrienden en eventuele kids niet op deze repen uitgekeken raken? 
Nog meer ontbijtinspiratie: havermout uit de oven met rood fruit
Voorbereiden: de granolarepen kun je al een paar dagen van tevoren klaarmaken.
naar recept
gezonde snacks
home made mueslireep
Je kent het vast wel: je eet heel gezond en dan ineens wíl je, nee móet je iets zoets. Omdat een verstandige appel in zo’n geval meestal een mission impossible is, vroegen we eetpurist Yvette van Boven of ze een goed recept had. En dat had ze hoor!
naar recept
Home made mueslireep-delicious
dadel-mueslirepen
Zoete gerechten en sticky dadelstroop… wat een verrukkelijke combinatie! Wedden dat je meteen meer wil van deze perfecte dadel-mueslirepen?
naar recept
muesli-honingrepen
Mueslirepen maak je heel eenvoudig zelf. Met acaciahoning erdoor krijg je een extra aromatische bloemensmaak. Kies je voor woudhoning dan wordt de honingsmaak nóg dieper en krachtiger. Zet de mueslirepen in als ontbijt, als tussendoortje of bij de thee, die je óók kunt zoeten met honing.
naar recept
muesli met honing | delicious
frambozen-noten-zadenrepen met oerzoet
Voor toetjes en gebak grijp je al snel naar de glanzende witte suikerkristallen. Toch zijn er meer ingrediënten waar je taart, koekjes en zelfs snoepjes lekker zoet mee kunt maken. Bijvoorbeeld in een crunchy frambozen-noten-zadenreep met oerzoet. Die eet je bij de thee of neem je mee als lekker extraatje. Lekker voor onderweg of als tussendoortje!
naar recept
frambozen noten zaden reep | delicious
rogge-haverrepen met frambozenjam
Heb je iets te vieren, maak dan deze repen die je makkelijk meeneemt en met liefde uitdeelt. De topping van rogge is heerlijk kruimelig en krokant!
naar recept

Lees ook: begin je dag goed met baked oats: dit is het en zo maak je het!

gezonde snacks