tropisch havermout ontbijt met kokos – stap voor stap recept

tropisch havermout ontbijt met kokos – stap voor stap recept
Recept, fotografie & styling: Merijn Tol

aantal 2 | Breakfast, ontbijt, ontbijtgerecht | doordeweeks | internationaal |

De tropische combinatie van kokos, passievrucht en citroengras is er eentje om nooit te vergeten. Met deze zoete havermout als ontbijt geniet je optimaal van de zomer.

Ingrediënten

  • 1 blikje kokosmelk à 270 g
  • 14 el fijne havermoutvlokken
  • 1 stengel citroengras
  • rasp van 1 biolimoen
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 2 el palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 2 el gezouten boter
  • 1-2 passievruchten

Instructies

  1. Doe de kokosmelk in een steelpan met 1 blikje water erbij en voeg 8 el havermout toe. Roer goed door.
  2. Kneus de citroengrasstengel in de vijzel en doe samen met wat limoenrasp ook in de pan.
  3. Kook op laag vuur 10 min. en laat indikken. Haal het citroengras uit de pan.
  4. Hak de cashewnoten middelgrof en rooster ze goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  5. Verhit de palmsuiker met 1 tl water en voeg de boter toe. Laat karamelliseren. Roer de overige 6 el havermoutvlokken erdoor en laat nog 2-3 min. verder karamelliseren op laag vuur tot mooi goudbruin.
  6. Snijd de passievruchten open en schep de zaadjes eruit.
  7. Serveer de havermout in een kom, verdeel de havermoutkaramel en de passievrucht erover en bestrooi met de cashewcrunch.

Voedingswaarde

Recept, fotografie & styling: Merijn Tol

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Heb jij moeite met opstaan in de ochtend? 10 havermout recepten om van opstaan een makkie te maken (deliciousmagazine.nl)