aantal 2 |
Breakfast, ontbijt, ontbijtgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
De tropische combinatie van kokos, passievrucht en citroengras is er eentje om nooit te vergeten. Met deze zoete havermout als ontbijt geniet je optimaal van de zomer.
Ingrediënten
- 1 blikje kokosmelk à 270 g
- 14 el fijne havermoutvlokken
- 1 stengel citroengras
- rasp van 1 biolimoen
- 75 g gezouten cashewnoten
- 2 el palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- 2 el gezouten boter
- 1-2 passievruchten
Instructies
- Doe de kokosmelk in een steelpan met 1 blikje water erbij en voeg 8 el havermout toe. Roer goed door.
- Kneus de citroengrasstengel in de vijzel en doe samen met wat limoenrasp ook in de pan.
- Kook op laag vuur 10 min. en laat indikken. Haal het citroengras uit de pan.
- Hak de cashewnoten middelgrof en rooster ze goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verhit de palmsuiker met 1 tl water en voeg de boter toe. Laat karamelliseren. Roer de overige 6 el havermoutvlokken erdoor en laat nog 2-3 min. verder karamelliseren op laag vuur tot mooi goudbruin.
- Snijd de passievruchten open en schep de zaadjes eruit.
- Serveer de havermout in een kom, verdeel de havermoutkaramel en de passievrucht erover en bestrooi met de cashewcrunch.
Voedingswaarde
Recept, fotografie & styling: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Heb jij moeite met opstaan in de ochtend? 10 havermout recepten om van opstaan een makkie te maken (deliciousmagazine.nl)