Thaise zalmcakejes met noedels & salade

Thaise zalmcakejes met noedels & salade
Studio Philippi
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, thais |
lactosevrij
Onze testkok: ‘Een gerecht voor fans van gestoomd eten. Maar je kunt de cakejes natuurlijk ook bakken.’
Kooktijd30 minutes

Kookgerei

  • kookring van 5 cm Ø

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet zonder huid
  • el Thaise
  • currypasta
  • 3 el zelfrijzend bakmeel
  • 4 el geraspte kokos
  • 250 g rijstnoedels
  • 500 g rettich
  • 2 sjalotjes
  • sap van 1 limoen
  • 3 el sesamolie
  • 50 g gezouten pinda’s
  • 1 ei, S

Instructies

  • Maal in de keukenmachine (of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer) de zalmfilet met de currypasta en het ei fijn. Doe het zalmgehakt in een kom en schep het bakmeel en 3 el kokosrasp er luchtig door.
  • Verdeel het zalmmengsel in 12 porties en vorm er burgertjes van. Dit gaat het makkelijkst door elke portie in de kookring te drukken. Of vorm met vochtige handen 12 balletjes en druk ze plat tot 1 cm hoogte.
  • Breng in een pan een laag water aan de kook. Zet er een stoommandje bekleed met bakpapier op. Leg 6 burgertjes in het stoommandje en stoom ze in 5 min. gaar. Houd ze in aluminiumfolie warm en stoom zo ook de andere 6 zalmcakejes.
  • Bereid intussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rettich in plakjes van 3 mm dik en dan in reepjes. Snijd de sjalotjes fijn.
  • Meng de rettich met de sjalot, het limoensap en de sesamolie. Voeg peper en een beetje zout – de pinda’s zijn ook zout! – toe. Schep de salade in een schaal. Maal in de keukenmachine of hakmolen de pinda’s fijn en meng met de laatste el kokosrasp. Bestrooi de salade met het pinda-kokosmengsel. Serveer met de zalmcakejes en de rijstnoedels.

Voedingswaarde

calorieën: 684kcal
eiwit: 27g
vet: 32g
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!