chocolade-clafoutis met vijgen en bramen

chocolade-clafoutis met vijgen en bramen
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | nagerecht, zoet | | frans | glutenvrij

Oven voorverwarmen, fruit over een mooie schaal verdelen, en dan overgieten met een beslagje: clafoutis klinkt heel chic, maar je maakt het in 10 minuten.Tip: Varieer met fruit uit het seizoen. Ook lekker om het amandelmeel te vervangen door hazelnootmeel.

Kooktijd:10

oven20

Totale tijd:30

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige koekenpan of bakvorm van ± 20 cm Ø, ingevet

Ingrediënten

  • 200 g verse vijgen, gehalveerd
  • 150 g bramen
  • 60 g boter, gesmolten + extra om mee in te vetten
  • 175 ml melk
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 1/2 tl vanille-extract
  • 80 g amandelmeel
  • 4 el cacaopoeder
  • 125 g crème fraîche

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vijgen met de snijkanten naar boven op de bodem van de pan en verdeel de bramen er tussen.
  2. Meng de gesmolten boter, melk, basterdsuiker, eieren, het vanille- extract, amandelmeel, cacaopoeder met een snuf zout tot een beslag. Schenk tussen het fruit en bak in ± 15-20 min. goudbruin en gaar in de oven.
  3. Serveer de clafoutis met een lekkere dot crème fraîche.

Voedingswaarde

  • calorieën: 544 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 37 g
  • koolhydraten: 36 g

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Serveer als hoofdgerecht deze kool: gegrilde spitskool met bagna cauda