aantal 4 |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
Een trouwe gast op bbq-feest en buffet is aardappelsalade. Wij geven deze klassieker een make-over met een nieuwe smaakcombinatie.
Ingrediënten
- 800 g smalle vastkokende aardappels of krieltjes, met schil
- 200 g sperziebonen, geblancheerd en koud afgespoeld
- 1 burrata, in stukken gescheurd
Provençaalse tapenade
- 120 g groene olijven, ontpit, fijngesneden
- 3 el oregano, fijngesneden + extra blaadjes voor erover
- 3 el fijngesneden peterselie
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 3 ansjovisfilets op olie, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 70 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijngesneden
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 3 el rodewijnazijn
Instructies
-
Kook de aardappels in licht gezouten water in 20-25 min. gaar. Giet af, laat afkoelen en snijd in stukken. Snijd de sperziebonen in stukjes.
-
Meng intussen alle ingrediënten voor de tapenade in een kom. Voeg de aardappels en sperziebonen toe en bestrooi met zout en peper. Schep in een schaal, verdeel de burrata erover en bestrooi met oregano.
Voedingswaarde
calorieën: 602kcal
eiwit: 15g
vet: 36g
koolhydraten: 50g
Recept: Phoebe Woods, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!