gegrilde spitskool met bagna cauda

gegrilde spitskool met bagna cauda
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.

Julie is goed in vakantiestemming en kookt ook thuis graag Italiaans en Spaans, maar ook nieuwe krieltjes met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Een mooi voorbeeld van haar koken: deze gegrilde spitskool met bagna cauda!

Het recept komt uit delicious.augustus, daarin vind je nog veel meer recepten van Julie. Waaronder een zonnig moestuinmenu. Shop het nummer hier!

Gegrilde spitskool met bagna cauda

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | internationaal | glutenvrij
Grote groenten barbecueën op vuur is trendy. Van geblakerde preitjes en vlezige aubergines tot spitskool met mooie grillstrepen. We delen onder het recept nog een handige tip, dus scroll even naar beneden.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 150 ml olijfolie + 4 el om mee te besprenkelen
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 12 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 80 g boter, in blokjes
  • 750 g kruimige aardappels geschild, in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 spitskool, in 4 parten
  • 100 g hazelnoten, grof gehakt tuinkers, voor erover

Instructies

  • Verhit voor de bagna cauda de 150 ml olijfolie en fruit de knoflook op heel laag vuur 10 min. Voeg de ansjovis toe en laat in ± 5 min. smelten in de olie. Voeg de blokjes boter toe en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen peper. Pureer eventueel glad met de staafmixer.
  • Kook intussen de aardappels in ruim gezouten water in ± 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de bloemkool toe. Giet af, houd een kopje kookvocht apart en laat met de deksel op de pan droogstomen. Voeg wat kookvocht en 5 el bagna cauda toe en stamp met een pureestamper tot gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel intussen de parten spitskool rondom met de 4 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de parten ± 7 min. rondom beetgaar of totdat er grillstrepen te zien zijn. Keer regelmatig.
  • Serveer de spitskool met de puree en bagna cauda en bestrooi met de hazelnoten en tuinkers.

Voedingswaarde

calorieën: 1000kcal
eiwit: 17g
vet: 82g
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN.
Tip: Bagna cauda kun je zowel warm als koud eten en is ook een geweldige dipsaus bij artisjok.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Perfect zomereten: 4x gevulde courgette – voor een easy diner of lunch