glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
hollands |
glutenvrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
hollands |
glutenvrij
Stamppot met knapperige ringetjes malse prei! Liever vegetarisch? Vervang het katenspek door vega spek.
Zomerprei is mals en zacht van smaak, ideaal om rauw te verwerken in pasta, salade of stamppot. Is de prei iets stugger, bak de ringetjes dan in 2-3 min. beetgaar.
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 400 g malse jonge prei
- 2 biocitroenen
- 2 el kappertjes
- 2 el olijfolie
- 150 g katenspek
- 1 bosje platte peterselie, ± 15 g
- 200 g crème fraîche
Instructies
-
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in ± 20 min. gaar.
-
Maak intussen de prei schoon en snijd het malse witte en lichtgroene deel in ragfijne ringetjes. Rasp de gele schil van de citroenen.
-
Dep de kappertjes met keukenpapier droog. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Scheur het katenspek boven de pan in stukjes. Voeg de kappertjes toe en bak het spek in 4 min. bruin en knapperig. Snijd de peterselie grof.
-
Giet de aardappels af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappels met de crème fraîche en een flinke scheut kookvocht tot smeuïge puree. Schep de preiringetjes, citroenrasp en peterselie erdoor. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
-
Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de katenspek-kappertjes-kruimels erover.
Voedingswaarde
calorieën: 682kcal
eiwit: 16g
vet: 31g
koolhydraten: 78g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING:
STUDIO PHILIPPI
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!