gestoofde lamsschenkel met steranijs, dragon & puree

gestoofde lamsschenkel met steranijs, dragon & puree
Studio Philippi

Lamsschenkel zachtjes botermals stoven geeft het lekkerste resultaat. Dragon en steranijs zijn hier mijn favoriete smaakmakers, maar tijm of rozemarijn kan ook. Ook het merg van lamsschenkels is heerlijk.

gestoofde lamsschenkel met steranijs, dragon & puree

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, weekend | internationaal | glutenvrij
De lamsschenkels kun je heel goed een dag van tevoren maken en op niet al te hoog vuur zachtjes opwarmen. Maak de puree wel vlak van tevoren.
Kooktijd45 minutes
stoven2 hours
Totale tijd2 hours 45 minutes

Ingrediënten

  • 4 kleine lamsschenkels
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten
  • 2 tl venkelzaad
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 ml lams- of vleesfond, pot
  • 2 steranijs
  • 3 takjes dragon
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 g verse doperwten
  • 125 ml karnemelk
  • handvol fijngehakte dille, bieslook en/of peterselie

Instructies

  • Dep de schenkels droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt 25 g boter in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin aan. Snipper intussen de sjalot.
  • Neem de schenkels uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalot met het venkelzaad 1 min. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
  • Doe de lamsschenkels terug in de pan. Schenk de fond langs de rand in de pan en breng aan de kook. Voeg ook de steranijs en de takjes dragon toe. Draai het vuur laag en stoof de lamsschenkels in 2 uur zachtjes gaar. Keer ze af en toe. Neem na 1½ uur de deksel van de pan en laat het stoofvocht inkoken tot de gewenste dikte.
  • Schil intussen de aardappels, snijd ze in stukken en kook in water met zout gaar in 20 min. Kook de erwten knapperig gaar in 6-8 min.
  • Giet de aardappels af. Schenk de karnemelk langs de rand in de pan. Stamp tot een smeuïge puree. Schep de fijngehakte kruiden met zout en peper naar smaak erdoor.
  • Verdeel de puree over 4 borden. Verdeel de erwten en de lamsschenkel met de saus erover.

Voedingswaarde

calorieën: 795kcal
eiwit: 49g
vet: 37g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: lamsschenkels met tomaat, rozemarijn en borlottibonen