Dep de schenkels droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt 25 g boter in een braadpan. Bak de schenkels rondom bruin aan. Snipper intussen de sjalot.
Neem de schenkels uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalot met het venkelzaad 1 min. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
Doe de lamsschenkels terug in de pan. Schenk de fond langs de rand in de pan en breng aan de kook. Voeg ook de steranijs en de takjes dragon toe. Draai het vuur laag en stoof de lamsschenkels in 2 uur zachtjes gaar. Keer ze af en toe. Neem na 1½ uur de deksel van de pan en laat het stoofvocht inkoken tot de gewenste dikte.
Schil intussen de aardappels, snijd ze in stukken en kook in water met zout gaar in 20 min. Kook de erwten knapperig gaar in 6-8 min.
Giet de aardappels af. Schenk de karnemelk langs de rand in de pan. Stamp tot een smeuïge puree. Schep de fijngehakte kruiden met zout en peper naar smaak erdoor.
Verdeel de puree over 4 borden. Verdeel de erwten en de lamsschenkel met de saus erover.