Het is geen publiek geheim dat Koningin Maxima graag gezond eet. Al heeft ze sinds kinds af aan al een zwakte: dulce de leche. De Zuid-Amerikaanse karamel maak je supersimpel, met maar één ingrediënt.
Het liefst eet Maxima het in de vorm van het Argentijnse toetje panqueque y dulce de leche, ofwel: pannenkoek met karamel van gecondenseerde melk.
Over dat ze een toetjesfanaat is, schrijft Linda.: ‘Toen ze een jaar of tien was, besloot ze met haar beste vriendin Valeria goede voornemens op papier te zetten: ‘Ik, Máxima Zorreguieta, beloof aan Valeria Delger dat ik geen dulche de leche meer zal eten.’’
Zo maak je het
Met blikjes gecondenseerde melk kun je eenvoudig dulce de leche maken: romige, zoete Zuid-Amerikaanse karamel.
Leg 1 of 2 blikjes (1 extra voor de voorraad) in een pan ruim kokend water en laat 4 uur zachtjes koken. Vul tussentijds eventueel aan met extra kokend water, de blikjes moeten steeds onder water blijven.
De inhoud is heel warm, dus laat de blikjes eerst volledig afkoelen voordat je ze opent.
De karamel is heerlijk tussen 2 lagen cake of in miljonairs shortbread (koek met een laag karamel en chocoladeganache). Of gewoon op toast met roomboter. Een dicht blikje kun je jaren bewaren.
Recepten met dulce de leche
Lees ook: 19x oranje recepten: koekjes en plaattaarten om te verkopen op Koningsdag