De eerste hap rabarbercake smaakt naar dartelende lammetjes, naar roze bloemen en koude wangen in de zon, naar blozen op rokjesdag, naar iets nieuws, iets spannends, iets wat in de lucht hangt zonder dat je je er vinger op kunt leggen, of wacht, jawel, het smaakt naar lente.
Als rabarber in het seizoen is wil je er elke week wel iets mee maken. Je begint ambitieus met een rabarbertaart, een galette, misschien als pickle in een salade. Maar naarmate de lente vordert mag het wat simpeler. Een snelle rabarbercompote op een schaaltje hangop na het eten smaakt dan net zo lekker als die showstopper van een taart.
’s Ochtends mag de rabarber ook gewoon door de havermout, of nog veel lekkerder: in de crumble. En staat er (onverwachts) bezoek voor de deur? Dan hoef je echt geen custard te kloppen en taartdeeg te kneden en rusten in de koelkast, want rabarbercake is net zo lekker.
Je kunt je eigen lievelingscake recept gebruiken en het beslag verrijken met frisse stengels rabarber, of laat je inspireren door deze rabarbercake recepten die allemaal net iets extra’s hebben. Bak bijvoorbeeld de vegan rabarbercake van Heel Holland Bakt-winnaar Enzo, of ga voor een kruimelcake.
3x rabarbercake recepten
Bak vaker met lange vingers: 5 recepten met het luchtige koekje