advocaat-trifle met citroencake & basilicumyoghurt

advocaat-trifle met citroencake & basilicumyoghurt
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

aantal 4 | nagerecht | | brits |

Het advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.Tip: Versier met blaadjes basilicum

Kooktijd:50

oven40

Totale tijd:1 30

Kookgerei

  • ook nodig: cakeblik of springvorm van 15 cm Ø, ingevet en bodem met bakpapier bekleed

Ingrediënten

  • 100 g suiker + 15 g voor de topping
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren (L)
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

topping

  • 1/2 bosje basilicum, blaadjes
  • 150 ml dikke Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml advocaat
  • 125 g frambozen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de 100 g suiker, boter en een snufje zout in ± 8 min. romig. Voeg een voor een de eieren toe tot ze opgenomen zijn in het beslag. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Schep het beslag in het cakeblik of de springvorm. Bak de cake 30-40 min. in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt deze er schoon of met een paar kruimels uit, dan is de cake gaar. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
  3. Pureer voor de topping de basilicum met 3 el yoghurt. Spatel de rest van de yoghurt er daarna door. Klop de slagroom met de 15 g suiker lobbig.
  4. Snijd de cake in plakjes en dan in reepjes en verdeel over de bodem van 4 glazen of over een kleine (trifle) schaal. Schep de basilicumyoghurt erop, dan een laagje advocaat, versier met frambozen en top af met een royale toef slagroom.

Voedingswaarde

  • calorieën: 725 kcal
  • eiwit: 12 g
  • vet: 47 g
  • koolhydraten: 57 g

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer snelle recepten van Julie? Maak deze bonenstoof met worst en boerenkool