aantal 4 |
nagerecht |
|
brits |
Het advocaatje heeft het afgelopen jaar een ware comeback gemaakt. Ook wij zijn fan en maken er een stevige trifle van. Heb je weinig tijd? Neem dan een kant-en-klare boerencake.Tip: Versier met blaadjes basilicum
Kookgerei
- ook nodig: cakeblik of springvorm van 15 cm Ø, ingevet en bodem met bakpapier bekleed
Ingrediënten
- 100 g suiker + 15 g voor de topping
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 2 eieren (L)
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
topping
- 1/2 bosje basilicum, blaadjes
- 150 ml dikke Griekse yoghurt
- 200 ml slagroom
- 100 ml advocaat
- 125 g frambozen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de 100 g suiker, boter en een snufje zout in ± 8 min. romig. Voeg een voor een de eieren toe tot ze opgenomen zijn in het beslag. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Schep het beslag in het cakeblik of de springvorm. Bak de cake 30-40 min. in het midden van de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker: komt deze er schoon of met een paar kruimels uit, dan is de cake gaar. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
- Pureer voor de topping de basilicum met 3 el yoghurt. Spatel de rest van de yoghurt er daarna door. Klop de slagroom met de 15 g suiker lobbig.
- Snijd de cake in plakjes en dan in reepjes en verdeel over de bodem van 4 glazen of over een kleine (trifle) schaal. Schep de basilicumyoghurt erop, dan een laagje advocaat, versier met frambozen en top af met een royale toef slagroom.
Voedingswaarde
calorieën: 725kcal
eiwit: 12g
vet: 47g
koolhydraten: 57g
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer snelle recepten van Julie? Maak deze bonenstoof met worst en boerenkool