aantal 6 |
gebak, zoet |
|
amerikaans |
Geurige goudkleurige golden syrup met zijn toffee-smaak is onweerstaanbaar in zoet. Ga voor deze sappige muffins met ricotta en witte chocolade. Maak 6 XL of 10 gewone muffins om uit te delen.
Kookgerei
- ook nodig: jumbo-muffinvorm met 6 holtes of gewone muffinvorm met 12 holtes, bekleed met papieren vormpjes of bakpapier
Ingrediënten
- 225 g ricotta
- 250 g golden syrup* + extra voor erbij
- 190 g boter op kamertemperatuur
- 150 g zure room, op kamertemperatuur
- 2 tl vanillepasta of vanille-extract
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 375 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- rasp van 2 citroenen
- 150 g witte chocolade, in stukjes
Instructies
- Laat de ricotta ± 15 min. uitlekken in een zeef. Verwarm intussen de oven voor op 170°C.
- Doe de stroop in een kom, voeg de boter toe en klop tot een glad mengsel. Klop de zure room, vanille en eieren erdoor. Klop dan het zelfrijzend bakmeel erdoor, zodat je een glad beslag krijgt. Spatel er de uitgelekte ricotta, het citroenrasp en de witte chocolade door.
- Verdeel het beslag over de holtes van de muffinplaat en bak grote muffins 55-60 min. tot een ingestoken satépen er schoon uitkomt. Gewone muffins hebben ± 45 min nodig, vul 8-10 holtes tot driekwart. Bestrijk de muffins na het bakken met wat stroop en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarde
calorieën: 836kcal
eiwit: 14g
vet: 45g
koolhydraten: 94g
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT |
STYLING: KIRSTEN JENKINS. *Golden syrup koop je bij de ruim gesorteerde supermarkt, toko of online. Kun je het niet vinden? Vervang het dan door keukenstroop, honing, agavesiroop of bruine rijststroop en voeg een paar druppels citroensap toe, al zijn de smaak en looks dan niet hetzelfde. Keukenstroop, agavesiroop en bruine rijststroop smaken neutraler terwijl je de smaak van honing juist nadrukkelijker is. Golden syrup is licht van kleur dus als je een donker alternatief gebruikt, zal je resultaat ook donkerder uitpakken.
STYLING: KIRSTEN JENKINS. *Golden syrup koop je bij de ruim gesorteerde supermarkt, toko of online. Kun je het niet vinden? Vervang het dan door keukenstroop, honing, agavesiroop of bruine rijststroop en voeg een paar druppels citroensap toe, al zijn de smaak en looks dan niet hetzelfde. Keukenstroop, agavesiroop en bruine rijststroop smaken neutraler terwijl je de smaak van honing juist nadrukkelijker is. Golden syrup is licht van kleur dus als je een donker alternatief gebruikt, zal je resultaat ook donkerder uitpakken.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
De smaak te pakken gekregen? Bak ook deze chewy haverkoekjes met golden syrup.