whisky-affogato met whisky-semifreddo

whisky-affogato met whisky-semifreddo
FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | RECEPT & STYLING: EMMA KNOWLES.

Whisky-affogato met whisky-semifreddo

Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | dessert, nagerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans | glutenvrij

Met whisky geef je een boozy kick aan deze Italiaanse klassieker. Nog leuker: het ijs maak je helemaal zelf zonder ijsmachine.

Kooktijd:25

bevriezen8

Totale tijd:8 25

Kookgerei

  • ook nodig: diepvriesdoos met 1 l inh.

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 1 tl vanillepasta of -extract
  • 60 ml Scotch whisky + extra voor erover
  • 3 eidooiers
  • 90 g fijne kristalsuiker
  • 40 g melkpoeder
  • 4-6 kopjes hete espresso

Instructies

  1. Begin 1 dag eerder aan dit recept.
  2. Klop de room met de vanille en de helft van de whisky in een mengkom met de mixer tot stijve pieken.
  3. Klop in een grote, hittebestendige kom de eidooiers, suiker, het melkpoeder en de rest van de whisky. Zet de kom op een pan met een laagje zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en klop met de mixer in ± 7 min. tot een dik en bleek mengsel dat als een lint van de klopper afloopt als je die optilt. Neem van het vuur en klop ± 10 min. tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur.
  4. Spatel het eidooiermengsel voorzichtig door het roommengsel. Schep het in de diepvriesdoos en zet 1 nacht in de vriezer.
  5. Schep bolletjes semifreddo in de glazen. Schenk over elk glas een shot espresso en een scheutje whisky en serveer direct.

Voedingswaarde

  • calorieën: 388 kcal
  • eiwit: 5 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 23 g

FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | RECEPT & STYLING: EMMA KNOWLES.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Koffie liefhebber? Maak dan ook een keer deze espresso-martini tiramisu