volkorenrijst met pastinaak, aubergine & feta

volkorenrijst met pastinaak, aubergine & feta
Studio Philippi
Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | glutenvrij, vegetarisch

Toe aan voorjaar? Vervang de pastinaak eventueel door wortel of stukjes groene asperge en maak er meer een voorjaarsgerecht van.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 300 g volkoren- of zilvervliesrijst
  • 500 g pastinaken
  • 1 aubergine
  • 3 rode uien
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder, pittig
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 bosje dille
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 300 g feta

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pastinaak, de aubergine en de rode ui in stukjes.
  2. Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de ui 3 min. Voeg de pastinaak toe en bak ook 3 min. Schep de aubergine erdoor en bak de groenten in 6-8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep het paprikapoeder en de knoflook door de groenten. Bak nog 1 min. Snijd de dille fijn en snijd de olijven in ringetjes.
  4. Verkruimel de feta grof. Schep de rijst, de olijven, de dille en als laatste 200 g feta door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de laatste 3 el olijfolie toe en bak nog even omscheppend.
  5. Schep de rijst op een schaal. Bestrooi met de rest van de feta, omgeschept in wat olijfolie, gerookte-paprikapoeder en dille.

Voedingswaarde

  • calorieën: 743 kcal
  • eiwit: 24 g
  • vet: 36 g
  • koolhydraten: 80 g

TIP
Geen pittig gerookte-paprikapoeder bij de hand? Neem gewoon paprika poeder en voeg een snuf gemalen cayennepeper toe.

Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 44x simpel en snel recepten van Janneke Philippi